Japonská strašidla jako z hororu!

18.06.2013 17:44

Všechna japonská strašidla, ale nejsou zdaleka tak milá jako Tanuki. Japonská kultura má daleko více strašidel něž my a každé z nich by strčilo polednici nebo čerta do kapsy. Například:

 Tsukumogami jsou strašidla, která vzniknou ze všech předmětů, které dosáhnou stáří 100 let (nevztahuje se na elektroniku a drahé kovy) předměty vás většinou začnou sledovat a mohou vám dobře sloužit, ale opatrně ať se nevymknou vaší kontrole, to se pak stanou nebezpečnými.

Kappa se může považovat za vodníka, až na to, že má opičí hlavu s důlkem plným vody, želví tělo a žabí nohy. Jméno této příšery znamená okurka, což je jediný způsob jak se mu vyvarovat. Musíte do okurky vyřezat své jméno a poslat ji po vodě, když tak neučiníte nepřibližujte se k řekám jelikož by vás kappa mohla sníst zaživa.

Tengu jsou zase okřídlení lesní skřeti s dlouhým nosem či zobákem, kteří kradou věci a unášejí děti do svých hnízd kde si na nich smlsnou a oblečou se do jejich kostí.

Tsušigumo je obrovský pavouk, který leze po nočních ulicích a čeká na nic nečekající lidi, které pak zabalí a vysaje z nich krev.

Noppera bo je duch bez obličeje. Rád straší lidi a skoro každý Japonec vám řekne, že tohoto ducha viděl. Je na něm založena anime postava Kaonashi.

Nukekubi − ve dne normální člověk, v noci se mu však oddělí hlava od těla a vysává krev čemukoliv co potká, nejraději lidem dá se zabít jen tak, že schováte tělo a slunce pak hlavu sežehne.

Gaikotsu je obří kostra často terorizující vesničky. V některých legendách se jedná o kostry mrtvých.

Pokud vás toto téma zajímá, najděte si Konjaku gazu zoku hyakki − 100 ilustrací démonů minulosti a současnosti.

Mohli bychom vám říct ještě o tísících démonech z nichž jsou někteří moc morbidní na to abychom o nich povídali. Pokud vás zajímají hledejte: Jubokko, Nuppeppo, Teke-teke, Jikininki

Zpět